Szervezők

Magyar Telekom

Merlin EnergiaVegyél visssza!


Médiatámogatók

OrigoMa és Holnap

Webshark Kft.Kultúrpart

Pesti EstRádiocafé 98.6

Közreműködők

CSR Kft.Extreme Rendezvényügynökég

Keresés az oldalon

Kiállítók

Az alábbi kiállítókkal is találkozhatsz november 21-én!
Ne maradj otthon, nézd meg a programot és regisztrálj!13
Dec

Ma&Holnap pályázati felhívás

Ahogy azt a Fenntarthatósági Napon, annak alkalmából Scodnik Kinga kihirdette, már az oldalukon is megjelent pályázati felhívásuk “Fenntartható-e a mai életünk?” címmel. Írásokat várnak felsőoktatási intézmények hallgatóitól, max. 11 ezer karakterrel, ha lehet, képekkel színesítve, a következő témakörök valamelyikében:

 • Mit teszek a fenntartható fejlődésért?
 • Hogyan képzelem el a fenntartható világot?
 • Építészet és fenntartható fejlődés – fenntartható építés
 • Gazdasági szereplők és fenntartható fejlődés
 • A fenntartható fejlődés hatása a szakterületemre

Beküldési határidő: 2009. január. 9. 23:59

A résztvevők mindegyikét a Ma&Holnap egy éves előfizetéssel jutalmazza. A legjobb pályamű egy 25.000 Ft értékű könyvutalványt kap, azon túl, hogy 5 másik legjobb írással együtt biztosan megjelenik a Ma&Holnap IX. évfolyam lapszámainak “Fiatalok és a fenntartható fejlődés” rovatában.
Bővebb információt a pályázati felhívásban olvashatsz. Hajrá! Add hozzá a gondolatod!

05
Dec

Év honlapja érdekesség

A Fenntarthatósági Nap egyik médiapartnere, a Webshark, a szervezőpartner Vegyél vissza! részére készített honlappal I. helyezést ért el non-profit kategóriában az Év honlapja versenyen.

A weboldal közel 20 ezer közönségszavazatot kapott, amivel a 4. helyen végzett a 261 oldal közül. Ez pedig az oldal látogatottságának is jót tett - ezen keresztül pedig a klímavédelemnek :)
Ezúton is gratulálunk!

03
Dec

radiocafé 98.6 ‘holnapután’ a szélenergiáról

A radiocafé 98.6 holnapután című műsorának megújuló energiaforrásokról szóló sorozatának II. része a szélenergiáról szól majd. December 4-én 20h-tól a Fenntarthatósági Nap egyik aktív szereplője, Radzik Károly lesz az egyik vendég, a Hárskúti Megújuló Energia Központtól, a másik pedig Gronievsky Erik, a GEST-Com-tól. A téma szélenergia hasznosításának lehetőségei, aránya, akadályai, európai megosztottsága, stb.

29
Nov

radiocafé 98.6 ‘holnapután’ a napenergiáról

A radiocafé 98.6 holnapután című műsorában, a november 6-i beharangozó adás után egy új sorozat indul a megújuló energiaforrásokról. Ezek között november 27-én az első téma a napenergiáról szólt, ahol a Fenntarthatósági Nap két aktív szereplője volt a vendég. A Naplopó, Varga Pál és a Solarspotos Hudoba Gábor beszéltek a napenergia lehetőségeiről, elérhetőségeiről. November 21-én bemutatták tehát, a holnaputánban pedig elmesélték. Ha lemaradtál, visszahallgathatod (vágva, zene nélkül).

28
Nov

Duna TV-n a Fenntarthatósági Nap

Ha minden igaz, akkor a Duna TV Talpalatnyi zöld című műsorában lesz majd egy kis részlet a Fenntarthatósági Napról is.

A műsor időpontja: 2008. november 29. (szombat) 11:10
Ismétlés: 2008. december 2. (kedd) 14:29
A műsort még mi sem láttuk…

26
Nov

Kisfilmek a Fenntarthatósági Napról

Elkészült azon a kisfilmek vágása és publikálása, amelyeket a Fenntarthatósági Nap webközvetítéseiről sikerült rögzíteni. Ezeket egybe gyűjtve megtalálhatod a YouTube-on.


Kicsit pontosabban arról, hogy miket is láthatsz a YouTube oldalunkon:

Webriporterünk (_original) által készített vicces beszámolókat és beszélgetéseket

 • webriporter1: sok minden más mellett beszélgetés Novák Péterrel és a Zöldbolt.hu-val
 • webriporter2: sok minden más mellett beszélgetés az egyik fiatal látogatóval
 • webriporter3: sok minden más beszélgetés a Vegyél Vissza! Klímaakció nyerteseivel

Színpadi közvetítésből készített filmek

 • színpad1: részlet a beépített energia panel beszélgetéséből
 • színpad2: részlet a megújuló energia panel beszélgetéséből, a végén egy kis Strokes
 • színpad3: részlet a Pozitív Energia Aktivitás versenyének bemutatóiból

A filmek minőségénél vedd figyelembe, hogy ezek webkamerával készültek, aztán konvertálásra és exportálásra is kerültek, amitől az eredeti minőségük is romlott. Mi úgy gondoljuk, hogy ettől még élvezhetőek :)

25
Nov

Képek a Fenntarthatósági Napról

Elkészültek, és már fel is töltöttük a képeket a Fenntarthatósági Napról. Az alábbi mozaikra kattintva eléred a képgyűjteményt.

A fotókat 4 sorozatba szedtük:

 • kiállítás, ahol a kiállítókról, kiállított termékekről, és a kiállításon bolyongókról láthatsz képeket
 • színpadi események, ahol a panel beszélgetéskről, előadásokról, Strokes-ról és a díjátadásokról nézheted meg a történteket
 • szobor, regisztráció, ökosztüm, amiben a szobor készüléséről, a regisztrációs pultról és az egyes ökosztümökre viselő segítőkről látsz fotókat
 • online közvetítés, amiben az online közvetítés alatt készített képeket publikáltuk.

Hamarosan kész lesz a webközvetítés néhány filmje is, úgyhogy ne menjetek messzire! A véleményeket pedig még várjuk…

23
Nov

Utószó

Véget ért a Fenntarthatósági Nap. Volt pörgés és pozitív energia folyamatosan. Összesen 317 látogató fordult meg a helyszínen. Köszönet illet minden előadót, kiállítót és aktív közreműködőt, így az aktív látogatókat is.

A nap hangulatát megpróbáltuk weben keresztül is átadni, de Murphy megint bedobta magát. A technikai gondokat a közvetítésre sikerült megoldani, de a felvételek közül csak kevés maradt meg, ami különösen szomorú, mert _original, a webriporterünk nagyon jól szórakoztatta a webközönséget. Sőt, esetenként a látogatókat is. Ezekből készítünk egy összesítő filmet, és az eseményen készült fotókat is publikáljuk majd.
A szakmai beszélgetések mellett helyet kaptak a Vegyél Vissza! Klímaakciójának legjobb dalai, képei, makettjei és az időszakos eredményhirdetés is. A helyi aktivitást Pozitív Energia Aktivitással, avagy versennyel növeltük. Hiperaktív csapatunk, a Lókarbon ez időre már kicsit megfogyatkozott, de így is jól szerepelt, ahogy a szintén VV! csapat, a CO2falók, valamint az újonnan felbukkant tehetség, az Ökolábnyom.

A szakma mellett feltűnt Cseh László és Horváth Gábor olimpikon is. A Pozitív Energia Aktivitás versenyének zsűrizésében pedig közreműködött Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója és Magács László, a Merlin Színház igazgatója. A pörgést a Strokes nagy lendülettel segítette elő szinte minden minden fontos pillanatban, VJ Zsuzsó pedig még a szünetekre sem hagyott senkit látvány és zene nélkül.

Külön köszönet Novák Péternek pozitív energiájáért, akire az Index írása szerint is “rá kéne kötni a hálózatot és róla táplálni a hazai háztartásokat, jelenleg ő tűnik a legzöldebb kifogyhatatlan energiának a hazai piacon” :)

Ha ott voltál, vagy weben követted az eseményeket, ne hagyd szó nélkül! Írd meg a véleményed, hogy mi tetszett, mi lehetne másként, és hogy egyáltalán legyen-e folytatás. Ez fontos, mert a szervezők igen sok erőfeszítést fektettek a rendezvénybe, és nekik is elkel egy kis pozitív energia :)

21
Nov

Online közvetítés

Mint arról már hírt adtunk, webkameráink segítségével megpróbáljuk a távol lévőkhöz is eljuttatni a pozitív energiát. 10h-tól 19:30-ig folyamatos közvetítést láthatsz a színpadon történtekről, és időszakos közvetítéseket _original webriporterünk interjúiról.

Ha minden jól megy, hozzá is szólhatsz chaten keresztül, és mi igyekszünk válaszolni, vagy továbbítani a kérdésedet az interjúalanynak. Az adás próba jellegű, de igyekszünk élvezhetővé tenni ;) Ha nem megy a chat, hagyj üzenetet itt a blogon!

A színpadi beszélgetésekhez kérdéseidet az sms falra küldd!
0630-930-60-30

Update: 09:33 - Pillanatnyilag a Ustream rendszere nem elérhető, ezért a közvetítést nem tudtuk még elindítani. :( Bízzunk benne, hogy csak valami átmeneti probléma és mielőbb megoldódik.
Update: 11:20 - A Ustream még mindig nem elérhető, egy másik megoldással próbáljuk a délutáni eseményeket közvetíteni. Amint elindul az adás, itt jelezzük!
Update: 11:27 - _original már élőben hallható a helyszínről, a színpad eseményeire még várni kell kicsit. Kezdeti problémák lehetnek, de most már érdemes figyelni!
Update: 11:44 - már élő a színpad is
Update: 18:55 - a színpad kameráját vezérlő gép megadta magát. Gépcsere megvolt, az új gép beállítása zajlik, ezért vannak a problémák. Igazolja az adás is, hogy első alkalom :) Kérjük megértéseteket!
Update: 19:47 - véget ért az online adást, reméljük a technikai problémák ellenére aki nézte, átélte kicsit a helyszín hatásait. Beszámolók, képek később!

21
Nov

Ökosztüm

A Fenntarthatósági Nap abban is más, hogy még a hostessek sem kiskosztümben futkosnak majd, hanem sokuk a Merlin ökosztümeit fogják viselni. Az “újrahasznosított modellek” minden bizonnyal a Ti figyelmeteket - és reméljük, hogy tetszéseteket is - felkelti majd, és ezáltal is könnyen megtaláljátok a segítő fiúkat és lányokat. Meghökkentő ízelítőt a Velvet oldalán láthattok.

Következő oldal »
Sitemap