Страхът

Преди няколко дни уважаваната от много хора, включително и мен Веселина Седларска публикува в Клуб „Z“ статията „Караме се за всичко, но всъщност за едно“, която горещо ви приканвам да прочетете. Основната теза, изведена още в първия параграф на статията е, че „…караме се за всичко, но всъщност за едно ... Read more »

Wish you were here

Сбъднах една от своите големи мечти. През лятото на 1989 година бях със семейството си на едноседмично пътешествие с кола из Италия - един от най-хубавите ми спомени от тийнейджърските години. Вечерта на 15 юли, много уморени спряхме в един уютен къмпинг в гора, близо до Рим, а по план ... Read more »

Телефон все ни свързва, телефон ни дели…

Новината, че бъгарският Парламент (учудващо е, че все още го изписвам с главна буква, нали?) е забранил използването на мобилни телефони в часовете доведе до много странна за мен буря сред моите познати в социалните мрежи. С много малко изключения, почти единодушно всички изглеждат да са “против”. Ще започна с ... Read more »

Време разделно

В житейския си път всеки среща стотици, хиляди различни хора. Някои тръгват с нас, някои оставят блед спомен, други – неизличими рани. С едни ни свързват спомени, с други – бъдеще, с трети – приятни разговори. Въпросът защо и как допускаме някой до себе си е сложен и метафизичен почти колкото и този ... Read more »

Избор

Нещата, мили мои, са много прости. Въпрос на избор. Избирате между това да сте човечни или това да сте стадни. Избирате между това да вярвате, че хората са равни в правата си или да се мислите за богопомазани. Избирате между това да подадете ръка или да плюете в лицето. Избирате ... Read more »

Поглед назад - the Ultimate Travel Guide 1, 2 и 3

Покрай статии, които писах наскоро по теми, които нямат нищо общо с пътуванията и свързания с тях интерес, внезапно си дадох сметка, че правените с любов и много мерак материали от преди две години безследно са потънали в дебрите на блога. Затова реших днес да ги възкреся и отново предоставя ... Read more »

Recent Posts